Müslifrallor

Frallan smakade verkligen gooood, men det säger jag om alla nybakade bröd. Haha.


MÜSLIFRALLOR           Ca. 18 st, ugn: 225 grader i ca 10-12 minuter


5 dl mjölk
1 paket jäst
½ dl rapsolja
1 msk strösocker
1½ tsk salt
5 dl AXA Kornkammaren Ekologisk Frukt & Nöt Müsli
10 dl Vetemjöl

1. Värm mjölken till 37 graders värme.
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt övriga ingredienser men spar ca 1 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
4. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Platta till och skär varje längd i ca 9 bitar. Lägg frallorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta med bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 graders värme.
6. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, tills frallorna fått fin färg.
7. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Recept: Hittade receptet på AXA Kornkammaren Ekologisk Frukt & Nöt müsli paketet.

Brödet smakar helt utsökt! Man kan även ta andra müslismak, om ni inte hittar likadan paket ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0