Kycklingfilé på krämig purjolöksbädd

Fick detta här receptet av Sofia Linge för flera år sedan, den är en jättegod rätt som vi ofta gärna äter.


KYCKLINGFILÈ PÅ KRÄMIG PURJOLÖKSBÄDD     4 port.     225 ° ugnsvärme i ca 20-30 min.
500 g. kycklingfilé
1 purjolök
150 g bacon
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl mellangrädde
salt & peppar
riven ost - vi hoppade över osten

Gör gärna dubbelsats av såsen!

Skär pujrolöken och bacon i bitar och låt dem mjukna tillsammans i en stekpanna. Tillsätt vitt vin, mellangrädden  och lite svartpeppar. 
  Koka upp blandningen och häll den i en ugnssäker form med kycklingfiléer och häll slutligen över med riven ost.
Ställ in i ugnen i 225 ° ugnsvärme i ca 20 (jag lät den stå inne i 30 min, men kolla fram er).
Servera den tillsammans med ris & en god sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0