Hamburgerbröd


HAMBURGERBRÖD
        12 st.  Ugn: 250 grader i ca 10 minuter

1 dl vatten
2 dl mjölk
25 g jäst
4 msk rapsolja
2 tsk salt
0,5 tsk socker
1 ägg
1,5 dl (90 g) durumvetemjöl
7,5 dl (ca 450 g) vetemjöl

Garnering:
2 msk sesamfrö
2 msk durumvetemjöl

1. Värm vatten och mjölk till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av blandningen, olja, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Lät jäsa övertäckt ca 45 minuter.

2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma degen till bullar och platta till dem med handen. Strö sesamfrön på hälften av bröden och durumvetemjöl på resten.

3. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ytterligare ca 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Recept: Receptboken, baka bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0