Brödsnibbar


BRÖDSNIBBAR
           
  15 bitar    Ugn: 250º i ca 10 min.

Ett lättbakat bröd som bara jäser en gång, stjälps upp på bänken och plattas ut för att sedan skäras i snibbar och gräddas.

25 g. smör
5 dl vatten
25 g. jäst
2 tsk salt
ca 11 dl (660 g) vetemjöl

1. Smält smöret och blanda med vatten till fingervarmt, 37°.
2. Lös upp jästen i lite av degvätskan i en bunke. Blanda i resterande vätska, salt & mjöl.
3. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
4. Sätt ugnen på 250°. Häll ut degen på väl mjölad arbetsbänk och platta ut. Degen ska vara ca 2 cm tjock.
5. Skär degen i bitar med en degskrapa eller kniv. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Hittade receptet i bakboken, Baka bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0