Chai latte cupcakes toppade med nougat

Fick besök av goda väninnan, Pea, igår och då bjöds det på lite fika ;). Hon väntar tvillingar och magen var redan rätt stor! Kul och få veta hur hon haft det, det ska bli spännande när de anländer!
Gjorde juliga cupcakes med jättegod frosting. Det blev 2 olika recept pga hittade frostingen hos en annan bloggare. Kommer nog att göra den flera gånger.


CHAI LATTE CUPCAKES TOPPADE MED NOUGAT
12 små eller 6 stora muffins Grädda i ca 20 minuter (ca 30 minuter för stora muffins) i 175 grader

Kryddiga och juliga cupcakes med en silkeslen topping

2,5 dl mjölk
4 tepåsar eller 2 msk svart te
1 tsk äppelcidervinäger
3 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/4 tsk malda nejlikor
1/4 tsk malen muskot
0,8 dl solrosolja
1, 8 dl strösocker
2 tsk vaniljextrakt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Värm mjölken i en liten kastrull tills den nästa kokar. Ta bort från plattan och lägg i tepåsar eller tesil.
Låt teet dra i ca 10 minuter. Ta bort tepåsarna/tesilen och kramar ur så mycket som möjligt av mjölken.
Mät upp den smaksatta mjölken igen så att du har exakt 2,5 dl (antagligen behöver du tillsätta lite mer mjölk.
3. Vispa i äppelcidervinäger i mjölken och låt stå medan du fortsätter med resten av smeten.
Vinägern kommer att göra så att mjölken klumpar sig.
4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor, majsstärkelse och salt i en skål.
Tillsätt den smaksatta mjölken, solrosolja, strösocker och vaniljextrakt.
Rör om endast tillräckligt för att inga stora klumpar ska finnas kvar i smeten.
5. Fyll cupcakeformar eller muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i ca 20 minuter (ca 30 minuter för stora muffins).
Ta ut ur ugnen och låt svalna innan du brer på toppingen.

Recept

Nougatfrosting:
250g nougat
1dl vispgrädde
125g smör

Skär nougaten i bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Värm grädden och häll den över nougaten.
Rör om tills all nougat smält. Ställ att kallna helt. Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa det mjukt och luftigt med elvisp.
Häll i nougatblandningen lite i taget under omrörning. Vispa till en fluffig kräm. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på dina cupcakes.

Recept

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Pea

Hihi tack för igår!..:) kraam!!

2011-11-27 @ 00:25:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0