Layered chocolate cake

Hade glöggmingel med våra vänner och visste inte vad för tårta vi skulle bjuda på. Men bestämde mig för denna här efter då jag tittade på Leilas söta jul på TV i onsdags. Den var en riktig mäktig tårta med mycket choklad i, tyvärr så orkade jag inte ta en bit av den, orkade bara smaka en liten bit. Vet inte om jag kommer att göra den igen. Men det var kul och baka den.

LAYERED CHOCOLATE CAKE
    ugn; 175 grader i ca 20 min  (3 st kakor)

En mjuk pepparkaka med maffig nutellaglasyr.

3 kakor:
6 st ekologiska ägg
5 dl strösocker
125 g smör
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk pepparkakskryddor
2 tsk vaniljsocker
1 dl rårörda lingon
2 dl filmjölk
Smör till formen
 
Nutella frosting till 3 kakor:
1.5 dl nutella
8 dl florsocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
2 msk espressokaffe

 Cocktailbär till garnering

1. Kakorna
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Smält smöret och blanda det med äggsmeten.

4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, pepparkakskrydda och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt samman smeten.

5. Vänd till sist ner lingon och filmjölk.

6. Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.

7. Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra.

8. Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

9. Nutella frosting
Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.

10. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager av frostingen.

11. Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt.

12. Bred på ett lager frosting även på denna botten.

13. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager med frosting ovanpå samt runt kanten av tårtan.
 
14. Garnera med röda cocktailbär

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0